Om oss
Hem » Om oss

33 års erfarenhet av att jobba med glas till äldre byggnader

Våren 1990 startade Johan Lindblom Uppsala Fönsterhantverk, efter en utbildning till fönsterhantverkare i Ystad. Under många år arbetade vi med att restaurera fönster på allt från torp och villor till slott och herrgårdar. I takt med att erfarenheten och kompetensen ökade började vi även erbjuda dekorblästring, försäljning av glas, fönsterbesiktning med mera.

Vi skapar bestående värden

2017 bytte vi namn till Svenska Glasstudion för att det bättre återger vad vi arbetar med. Idag hjälper vi kunder över hela landet att skapa bestående värden på huset med glas. Det kan handla om att byta ut glaset i ett fönster till munblåst glasrestaurera blyinfattningarna på kyrkfönsterdekorblästra en port eller göra en fönsterbesiktning. För oss har det alltid varit självklart att använda traditionella metoder och gedigna material, för ett hållbart resultat. Allt för att byggnaden ska kunna få, behålla eller återställas till en stolt byggnad med karaktär.

Vi som jobbar

Johan Lindblom

VD och grundare

Sen 1990 har jag jobbat med vårt kulturarv genom att återställa fönster till originalskick. Sedan några år har jag specialiserat mig på glas till äldre byggnader, men jobbar också gärna med att sätta en personlig prägel på nyare hus.

Du kan lita på att jag inte lämnar något åt slumpen. Som sann hantverkare vill jag att huset ska få rätt behandling, oavsett om det är en totalrestaurering, glasbyte eller blyinfattning. Jag vill nämligen inte att huset ska förlora sin själ. Då får det hellre ta lite tid, eftersom jag tycker resultatet är viktigast.

Anna-Karin Hall

Marknadsföring och dekorblästring

2010 kom jag in i Johans liv och därmed också företaget. Med min passion för byggnadsvård, arkitektur, design och hållbart byggande fann jag mig snart tillrätta. Jag började med att jobba med marknadsföringen och tog sedan över en hel del administrativa uppgifter. Idag är jag involverad i det mesta som rör företaget och hoppar in där det behövs.

Om du vill ha något dekorblästrat är det förmodligen mig du träffar. Jag hjälper gärna till med råd kring mönster.

Nyfiken på att veta mer?

Slå en signal, mejla eller kom till vår studio. Vi bjuder på kaffe. Hör av dig innan så vi säkert är på plats.

Våra partners

Vi samarbetar med Mikael Andersson Måleri AB vid större fönsterrestaureringar som kräver måleri.

Mikael Andersson Måleri

Vi samarbetar med Lövesparf Bygg & Snickeri när det gäller renovering och tillverkning av fönster och dörrar. Tobias tillverkar de vackra träfönstren och dörrarna, vi glasar.

Lövesparf Bygg & Snickeri på Instagram

Uppsala Domkyrkas Glasmålningsateljé är en flitig samarbetspartner. Tillsammans restaurerar vi kyrkfönster, till exempel Vasakoret och Sonens fönster i Uppsala Domkyrka.

Uppsala Domkyrkas Glasmålningsateljé

Vi är medlemmar i Byggnadsvårdsföretagen, en nationell branschorganisation för specialister inom byggnadsvård med 10 regionala företagsnätverk.

Byggnadsvårdsföretagen