Våra tjänster
Hem » Tjänster

Vi vill rädda vårt kulturarv

Våra uppdrag är väldigt skiftande, men med samma målsättning – att rädda vårt kulturarv och skapa bestående värden. Ena dagen säljer vi munblåst fönsterglas till ett snickeri i Dalarna eller gör en fönsterbesiktning hos en bostadsrättsförening i Örebro. Nästa dag restaurerar vi blyinfattade fönster på en kyrka i Skåne eller dekorblästrar glas till en port på Östermalm i Stockholm.

Det våra kunder har gemensamt är att de vill sätta en prägel på huset och värnar om att huset ska restaureras med traditionella metoder och gedigna material för att behålla sitt uttryck. De har också insett att glashantverk tar tid och vill ha ett bra resultat. Vi kan bara hålla med.

Vi restaurerar fönster över hela Sverige

I vår mission att rädda kulturarvet reser vi gärna runt i landet med vår mobila glasstudio. Vi åtar oss att restaurera fönster på kyrkor och andra kulturbyggnader över hela Sverige.

Har ni svårt att hitta lämplig kompetens i närområdet? Inga problem. Vi kan komma till er. I vår mobila glasstudio utför vi enklare renoveringar, målar och gör vissa glasbyten på plats. Vår husbil gör det möjligt att övernatta, vilket gör arbetet effektivt. Vid större och mer komplicerade restaureringar tar vi med oss fönstren och fortsätter restaureringen i vår glasstudio i Uppsala.

Med över 30 års erfarenhet av att restaurera fönster är vi en trygg samarbetspartner.

Kontakta oss

Restaurerar blyinfattat fönster på Kristine kyrka, Falun

Blyinfattar medeltida glas på Stenkumla kyrka, Gotland

Renoverar blyinfattningar på S:t Johanneskyrkan, Malmö

Läs om våra tjänster

Restaurering Sköns kyrka

Blyinfattat glas

Vi reparerar era blyinfattade fönster eller speglar och nytillverkar blyspröjsade fönster till både kyrkor, kulturbyggnader, bostadsrättsföreningar och privatbostäder.

Dekorblästring

Dekorblästra ditt glas och höj värdet på fastigheten. I våra mönsterböcker finns mängder av mönster i olika stilar. Välj din favorit eller ta fram ett eget mönster!

Fönsterbesiktning

Det underlättar att känna till fönstrens skick innan ni tar in offerter på fönsterrenovering. Vi gör en oberoende besiktning av era fönster före och efter renovering.  

Färgat fönsterglas

Glasförsäljning

I vårt lager finns begagnat och nytillverkat munblåst fönsterglas. De glas du behöver för att återskapa fönster på byggnader äldre än 1930.

Restaurering kyrkfönster

Vi renoverar fönster till kyrkor och kulturbyggnader. Fönstren restaureras med gedigna material och traditionella metoder. Precis som de gjorde förr, men med de moderna krav som ställs på fönster idag.

Har du frågor?

Slå en signal, mejla eller kom till vår studio, så bjuder vi på kaffe. Hör av dig innan så vi säkert är på plats.